Savjetovanje o potporama za male tvrtke i organizacije

 

Dobrodošli u PragmatiV! Podržavamo male tvrtke i organizacije u provedbi njihovih sjajnih ideja korištenjem potpora.

Potpore kao prilika

U Pragmativu potpore ne vidimo samo kao izazov, već i kao priznanje za vašu predanost i viziju. Želimo vam pomoći olakšati pristup potporama i uspješno provesti svoje projekte.

Stručnost za vaš uspjeh


Naš iskusni tim pruža vam stručno znanje i prilagođene savjete kako biste osigurali da dobijete odgovarajuće potpore za svoj projekt. Razumijemo raznolikost programa potpora i pomažemo vam pronaći optimalan put.

ŠTO SU POTPORE?

Potpore ili subvencionirani krediti su oblici državnog financiranja koji imaju za cilj podršku pokretanju poduzeća i projekata. Ovi krediti obično su posebno povoljni za otplatu. Potpore ili krediti mogu se pružiti u obliku subvencija ili zajmova kako bi se promovirali određeni poduzetnički projekti. Koriste se kao alternativni financijski instrumenti za vlastiti i tuđi kapital i dodjeljuju se radi postizanja političkih ili ekonomskih ciljeva.

 

TKO DOBIVA POTPORE?

Potpore mogu tražiti tvrtke, institucije ili privatne osobe koje nemaju dovoljno financijskih sredstava za provedbu svojih poslovnih ideja ili projekata. Dodjela se vrši pod određenim uvjetima, pri čemu primatelji moraju zadovoljiti predefinirane kriterije kako bi dobili potpore. Važno je poznavati odgovarajuće kriterije i uvjete kako biste uspješno zatražili potpore.

 

TKO DODJELJUJE POTPORE?

Potpore dodjeljuju državne institucije poput KfW banke, razvojnih banaka, jamstvenih banaka, kao i EU, savezne vlade ili pojedinih saveznih država. Ove institucije nude potpore u obliku subvencija i zajmova kako bi podržale realizaciju poduzetničkih projekata. Matična banka često igra ključnu ulogu u traženju potpora pregledavanjem prijava i proslijeđivanjem istih odgovarajućim razvojnim bankama.

 

SAVJETI ZA POTPORE:

1. Pažljivo razmislite o tome za što vam trebaju potpore i izradite precizan opis svog projekta.

2. Istražite odgovarajuće mogućnosti potpora, na primjer na web stranicama poput baze podataka o potporama.

3. Nemojte se obeshrabriti i ostanite ustrajni, čak i ako vam se proces čini izazovnim.

⭐⭐⭐⭐⭐ – Erkan, vlasnik restorana 

💬: „Zahvaljujući podršci Pragmativa, dobili smo potporu za razvoj naše web stranice. To nam sada omogućuje i prihvat online narudžbi. Profesionalni savjeti i učinkovita obrada od strane tima Pragmativa pomogli su nam da dobijemo odgovarajuće potpore za naš projekt. Izuzetno smo zadovoljni suradnjom i rado preporučujemo Pragmativ dalje.“

⭐⭐⭐⭐⭐ – Monika, osnivačica

💬: „Andrea Puschhof savjetovala me je o mogućim potporama tijekom osnivanja moje tvrtke i profesionalno me vodila kroz proces prijave. Uvijek je bila otvorena, iskrena i kompetentna pratnja, pomažući mi da razumijem pozadinu potpora i kako ih iskoristiti za moj projekt.“

Portrait von Andrea Puschhof

Contact

Dr. Andrea Puschhof

E-Mail: info@pragmativ.net

Phone: +49 (0)178 29 41 93 8

WhatsApp: +49 (0)178 29 41 93 8

Putem kontakt forme