ŠTO SU POTPORE?

Subvencije ili promotivni zajmovi su zajmovi koje država odobrava za potporu pokretanju poslovanja. Promotivni zajmovi obično su posebno jeftini za otplatu. Financiranje dolazi u obliku bespovratnih sredstava, odnosno novca koji tvrtke dobivaju za određene namjene. U većini slučajeva to može pokriti dio troškova projekta, ali zahtijeva i osobni doprinos. Subvencije su alternativni instrumenti financiranja vlasničkom i dužničkom kapitalu u obliku bespovratnih sredstava/subvencija, jamstava, jamstava, jamstava i sudjelovanja. Prva konzultacija je besplatna! Financiranje je potpora vlade koja se dodjeljuje za postizanje određenih političkih ili gospodarskih ciljeva. One se mogu dodijeliti, na primjer, u obliku bespovratnih sredstava za početak rada ili potpora za troškove projekta.

 

TKO DOBIVA SREDSTVA?

Poduzeća, ustanove ili privatnici koji nemaju dovoljno novca za osnivanje tvrtke ili projektne ideje mogu dobiti državnu potporu pod određenim uvjetima. Subvencije su sredstva koja se dodjeljuju za nova poduzeća, za daljnji razvoj poduzeća ili pojedincima. Javne potpore nisu financijski darovi, ali primatelj mora ispunjavati određene kriterije da bi ih primio. Stoga se prvo mora utvrditi jesu li zadovoljeni kriteriji za pojedinačni slučaj. Naravno, morate znati koja su sredstva dostupna i pod kojim uvjetima.

 

TKO DAJE POTPORE?

Državne institucije (KfW, razvojne banke, jamstvene banke, Landwirtschaftliche Rentenbank) ili EU, savezna vlada ili države dodjeljuju sredstva u obliku bespovratnih sredstava i zajmova. Reconstruction Loan Corporation – skraćeno poznata kao KfW banka – najpoznatija je agencija za financiranje. Pruža podršku u obliku zajmova. Javno financiranje dodjeljuje EU, savezna vlada ili pojedine savezne države. Postoje različite institucije kao što su ministarstva, zavod za zapošljavanje ili posebne tvrtke koje su odgovorne za dozvolu.

 

SAVJETI ZA FINANCIRANJE

KAKVU ULOGU IGRA VAŠA KUĆNA BANKA U PROMOTIVNIM KREDITIMA?

Ako želite podnijeti zahtjev za razvojne kredite, obično se morate obratiti svojoj kućnoj banci. Ona provjerava prijave i prosljeđuje ih nadležnim razvojnim bankama. Razvojni krediti s uglavnom povoljnijim uvjetima od kredita kod kuće banke.

 

PRVA TRI KORAKA AKO SE ŽELITE PRIJAVITI ZA FINANCIRANJE:

1. Odredite za što vam je potrebna sredstva i napravite kratak opis

2. Tražite mogućnosti financiranja koje su prikladne za vaš projekt. Vrlo korisna stranica je: https://www.foerderdatabase.de/

3. Nemojte se obeshrabriti.